Kosárfonó csomagok

Készítsd Magad kosárfonó
kézműves csomagok peddignádból 

Saját ötletünk alapján fejlesztettük ki a peddignádra épülő Kosárfonó Kézműves Csomag sorozatunkat. Csomagjainkat a legegyszerűbb fonástípusokat alkalmazva állítottuk össze, melyekben előre kifúrt falapokat használunk a kosár aljaként, erre épül a fonott kosároldal. A csomag tartalmazza még a falapon kívül a leszabott fonóanyagot és részletes, ábrákkal ellátott útmutatót. Vevői visszajelzések és a bemutatókon, foglalkozásokon szerzett több éves tapasztalataink azt bizonyítják, hogy a csomagokból azok is el tudják készíteni a tárgyakat, akár otthon is, akik korábban nem ismerték a kosárfonó technikákat (gyerekek is kb. 5-6 éves kortól). 
A sikerélmény garantálható. 
Jelenleg 23 féle csomagunk van forgalomban és a sikerre és az igényekre való tekintettel folyamatosan bővül a számuk.  Sok csomagunk rendelkezik angol fordítással is!

Az elkészítéshez szükséges alapanyagok külön is kaphatók, kérjük nézzen körül az Alapanyagok menüpontnál

 

- Amennyiben egy fajta kosárból többet szeretne készíteni pl. osztállyal vagy közösséggel, kérje ajánlatunkat a gazdaságos kiszerelésre, így kedvezőbb áron tudja az adott tárgyakat elkészíteni.

 

Újdonság: Számtalan kézműves csomagunk már angolul is rendelkezésre áll, így amennyiben a vásárolt csomaghoz angol fordításra van szüksége, csak írjon és azt emailben átküldjük. A melyik Készítsd Magad egységcsomagunk rendelkezik angol fordítással, azoknál a termékeknél erre külön felhívjuka figyelmét !

Igy külföldre akár ajándékba is küldheti!

 

- Termékeink mintaoltalom alatt állnak.

 

- Viszonteladók jelentkezését várjuk!

 

A peddignádról

peddignád India, Nyugat-Afrika és a Maláji szigetvilág forró, páradús őserdeiben honos kúszó pálma (calmus rotang) szárából nyert különböző átmérőjű szálakra hasított, fehérített, könnyen fonható alapanyag. Az alapanyag csomagokban lévő szálak hosszúsága változó, gyakran az 5 m-t is meghaladja. A munka megkezdése előtt a peddignádat érdemes kb. 1,5-2 m-es darabokra felvágni, mert igy könnyebb vele dolgozni. Fonás előtt áztassuk be 5-10 percre meleg vízbe, lehetőleg mindig csak annyit, amennyit fel is használunk.

Gyakori kérdések

 • Milyen peddignádat vásároljak, ha még nem dolgoztam ezzel az anyaggal?
  Kezdőknek ajánlatos a 2 mm-es anyaggal először megismerkedni, ebből kisebb tárgyak könnyen elkészíthetők pl. ceruzatartó. Ezután érdemes az egyéb méretekből is dolgozni (3 - 4 mm átmérőjű és peddigsín) melyekből már nagyobb kosarak is megfonhatók.
 • Mennyi peddignádat vásároljak?
  Egy ceruzatartó elkészítéséhez pl. 3 -4 dkg, egy tojástartó kosárkához max. 1 dkg szükséges a 2 mm-es anyagból.
 • Megtudom én ezt könyvből is tanulni?
  Igen, lehetséges (lásd lejjebb könyvlista); természetesen könnyebb, ha valaki megmutatja a fogásokat. Lásd tanfolyamunkat!
 • Szögletes kosarat szeretnék fonni, ezt is meg tudom csinálni ?
  A fonott aljú szögletes kosarak készítése mindig nehezebb a többinél, ne ilyennel kezdjünk, először ismerkedjünk meg egyszerűbb formákkal, technikákkal (lásd egyebek- könyvek). A szögletes kosarak elkészítéséhez fonólécre lesz szüksége, ezt is megtalálja nálunk.
 • A peddignád kosaraimat befesthetem valamivel?
  Igen, az anyag nagyon szépen festhető közönséges ruhafestékkel, fapácokkal.

Ugrás a termékekhez!