Ötlettár

Tavasz tündér elkészítése - videó

2022.10.22 15:21
Tavasz tündér elkészítése - videó

 

A papírszalagból kivágunk kettő 10cm-es darabot, majd a szélüknél összeragasztjuk őket körbe. Ezután ragasztó segítségével a tetejét is összeillesztjük a videóban látott mozdulatok alapján. Az összeillesztett tetejét beragasztjuk a fagolyócska egyik lyukába. Az alját cikcakkos ollóval megpróbáljuk egyenesre vágni, hogy megálljon.

Papírszalagból készül el a ruha ujja is, amit egy fapálcikára tekertünk a könnyebb munka érdekében. A kezek papírzsinórból készülnek, aminek a végét egy kis karikában összeragasztjuk, majd csomót kötünk rá. A papírzsinór közepére is nyomunk egy kis ragasztót, hogy a ruha ujját rögzítsük. Ezután a kezet hozzá ragasztjuk az eddig elkészített elemhez. A kezet egy befőttes gumival stabilizáljuk, hogy felvegye és megtartsa a kívánt formát.

Kettő darab sárga papírszalagba csíkokat vagdosunk, majd a videóban látott módszerrel összeragasztjuk. Ezután a két darabot merőlegesen egymáshoz rögzítjük. Szépen elrendezzük a csíkokat, majd a fagolyó tetejére ragasztjuk. Ez lesz a tündér hajkoronája. Fogpiszkáló segítségével hullámot varázsolunk bele. A koronáját, fejpántját is elkészítjük, amire kis zöld papírszalagból kivágott fecniket ragasztunk. Majd a fejére illesztjük.

Zöld papírszalagból készül a szárnya is, amit a videóban látott technikával vágtunk ki és ragasztottunk meg. Természetesen ezt is rögzítettük a tündérre. Ezután egy virágos faág is került a kezébe.

Végül pedig színes ceruzával rajzoltunk a tündérünknek egy arcot.

Reméljünk segítettünk ezzel a videóval, és már nektek is könnyen fog menni a tavasztündér elkészítése.